Tijd overhouden als ondernemer door boekhouder in te huren

Als zelfstandig ondernemer heb je het er maar druk mee. Constant bezig zijn met het vinden van nieuwe opdrachten, je huidige opdrachten goed invullen en dan ook nog een privé leven hebben. Het schiet er dan wel eens bij in om de boekhouding op orde te hebben, het uitbesteden van zakelijke boekhouding kan een goede optie zijn 

Want als ondernemer zal je zelf moeten zorgen dat dit allemaal klopt. Nu hoef je hier in deze tijd op zich niet meer voor gestudeerd te hebben, er zijn veel tools beschikbaar die het ondernemers redelijk gemakkelijk maken om de boekhouding zelf te doen. 

Online boekhouding, maar toch boekhouder inschakelen 

Alhoewel je met diverse online tools of zelfs applicaties op de telefoon tegenwoordig gemakkelijk de boekhouding kunt uitvoeren, kiezen nog steeds veel ondernemers ervoor om hulp te krijgen van de boekhouder. Vaak kun je zelf wel de facturen versturen naar de klanten toe en zelf je bonnen invoeren.  

Maar op het moment dat je bijvoorbeeld een BTW aangifte moet gaan doen of de inkomstenbelasting moet gaan invullen, kan het handig zijn om wat hulp te hebben van de boekhouder. Ook kun je een boekhouder natuurlijk nog veel meer laten doen, maar daar zitten wel kosten aan verbonden. Je moet voor jezelf de afweging maken of dit het waard is voor je. 

Doe jij het zelf of besteed je het liever uit? 

Zoek je een boekhouder? Als je kosten wilt besparen in je onderneming is het helemaal geen gek idee om de boekhouding zelf te doen. Je moet je wel realiseren dat een boekhouder natuurlijk alle regels kent op dit vlak en het zou zomaar kunnen dat hij hierdoor extra geld kan besparen voor jouw bedrijf. Ben jij er al uit of je ervoor kiest om het zelf te gaan doen of het gaat uitbesteden?