Minder uitgeven voor je telefoonabonnement

Geld kun je natuurlijk maar 1 keer uitgeven, dat is duidelijk. Veel mensen hebben hier echter problemen mee en komen niet uit met hun budget. Meer geld verdienen is natuurlijk altijd een goede optie, maar dit is niet altijd mogelijk. Een andere optie is om je kosten wat te verlagen.

Veel mensen geven een flink bedrag per maand uit aan hun mobiele telefoon abonnement. Soms wel enkele tientjes. Als alles goed gaat vallen deze kosten natuurlijk wel mee, maar als het even tegenzit kan dit een flinke uitgave zijn.

Kies voor een goedkoper abonnement

data abonnementDe kans bestaat dat je teveel uitgeeft voor je mobiele abonnement. Heb je zo’n abonnement afgesloten met een telefoon en abonnement in 1? Vaak zie je dit terug. De kosten zijn veel hoger dan wanneer gewoon een sim only abonnement afsluit. Daar betaal je enkel voor het abonnement en de databundel, maar bij zo’n ouderwets abonnement betaal je ook voor de telefoon. Ondanks dat aanbieders vaak aangaven dat het gratis was, blijkt dat inmiddels niet de waarheid. Je hebt in zo’n geval in feite gewoon een persoonlijke lening afgesloten voor je telefoon waar je nog altijd voor bespaard.

De oplossing in zo’n geval? Zorg ervoor dat je het abonnement opzegt en dat je vervolgens een sim only abonnement neemt. Je kunt dan minder betalen voor exact dezelfde bundel, maar blijft je huidige telefoon gebruiken. Dit kan echt flink oplopen en kan je zomaar enkele tientjes per maand opleveren. Helemaal niet verkeerd natuurlijk.

Je bundel naar beneden bijstellen

Om nog verder te besparen in lastige tijden, kun je naast switchen naar een sim only abonnement er ook voor kiezen om je bundel wat naar beneden bij te stellen. Vaak zie je namelijk dat mensen een veel te grote bel- of databundel hebben afgesloten die ze helemaal niet gebruiken. Waarom zou je blijven betalen voor iets dat je toch niet meer gebruikt? Dat is dan ook de logica die je moet gebruiken. Vaak kun je gemakkelijk je bundel aanpassen naar beneden in de app of in je eigen online omgeving.