Tips om je concentratie te verbeteren – zo blijf jij gefocust

Of je nu een drukke baan hebt met veel verantwoordelijkheden of nog op school zit, concentratie is enorm belangrijk. Door goede concentratie lever je werk af van een hoge kwaliteit en je kunt de opdrachten op school succesvol afronden.

Maar de concentratie behouden is in de huidige maatschappij soms best lastig. Er zijn zoveel dingen waar je door kan worden afgeleid. Iedereen is tegenwoordig versmolten met zijn of haar mobiele telefoon. En dat is ergens ook wel logisch, want de melding van appjes of e-mails kunnen je om de oren vliegen op je smartphone.

Als je op het werk veel concentratie nodig hebt, dan is het belangrijk om eens te kijken hoe je jouw concentratie kunt verbeteren. Er zijn bepaalde supplementen beschikbaar zoals het middel LTO3 waar mensen dergelijke eigenschappen aan toeschrijven. Op het internet zijn diverse reviews en ervaringen te vinden, maar we willen ook eens verder kijken en je nog meer tips geven. Lees dus snel verder!

Zet meldingen op je telefoon uit

Dat de mobiele telefoon voor veel mensen een bron van afleiding is moge duidelijk zijn. Veel mensen zijn vooral afgeleid door de telefoon omdat deze telkens meldingen geeft. Social media apps zoals Facebook en Instagram blijven meldingen sturen als iemand weer iets geplaatst heeft. Maar als je e-mail is gekoppeld aan je mobiele telefoon is dit ook het geval. Je kunt deze melding uitschakelen. Dan neem je dus de bron van de afleiding weg. Een andere optie is de mobiele telefoon helemaal wegleggen. Bijvoorbeeld in een ander vertrek. Als je dan op je telefoon wilt gaan kijken uit gewoonte, wordt je er steeds aan herinnerend dat je naar een ander vertrek moet gaan. Dat helpt je hopelijk om hier bewuster mee om te gaan.

Gebruik de pomodoro methode

De pomodoro techniek is een techniek om je tijd beter te managen. Het werkt als volgt; zet een wekker van 25 minuten en gedurende deze periode focus je jezelf volledig op de huidige taken en kijkt helemaal nergens anders naar. Nadat deze 25 minuten om zijn neem je een pauze van 5 minuten en zet je de wekker weer op 25 minuten. Nadat je 4 van deze sessies hebt afgerond, neem je een langere pauze van bijvoorbeeld 20 tot 30 minuten. Op deze manier hebben veel mensen erg veel succes geboekt. Het is wel belangrijk om je volledig op de huidige taken te richten en je niet af te laten lijden. Dat gaat in het begin waarschijnlijk wel lastig, maar je gaat hier vanzelf beter in worden. Hopelijk heb je er iets aan om een betere concentratie op het werk of tijdens school te krijgen.