Een verzekering zzp aansprakelijkheid, wat houdt het in?

Wanneer je als zzp’er aan de slag gaat, dan ga je werkzaamheden in dienst van anderen verrichten. Hierbij wordt jouw werk in gebruik genomen door opdrachtgevers.

Letsel of schade

Tijdens het leveren van je werk als zzp’er zijnde, bestaat er natuurlijk de kans dat er het één en ander stukgaat of dat er op een bepaalde manier letsel of schade ontstaat. Dit kan altijd gebeuren, ook al is jouw werk normaal gesproken van een kwalitatief hoog niveau. Meer hierover op: Aansprakelijkheidsverzekering.com

Met een verzekering zzp aansprakelijkheid dek je jezelf in tegen deze mogelijke onverwachte situaties, waarbij de kosten nog weleens hoog op kunnen lopen. Om ervoor te zorgen dat zo’n situatie niet financieel jouw ondergang wordt, is het meer dan verstandig om een verzekering zzp aansprakelijkheid af te sluiten. Het leeuwendeel van de kosten die dan worden gemaakt bij bepaalde schade, zullen dan worden vergoed door de verzekeraar.

Klein eigen risico

Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering ben je zelf vaak slechts verantwoordelijk voor een klein eigen risico. Relatief gezien is dit maar een laag bedrag als je kijkt naar de bedragen die soms weleens genoemd worden bij bijvoorbeeld brandschade. Het hoeft daarnaast niet alleen om schade tijdens de werkzaamheden te gaan. Ook bepaalde schade of letsel als gevolg van jouw werk kan binnen de aansprakelijkheid vallen. Ook hier moet dus rekening mee gehouden worden tijdens het wel of niet afsluiten van zo’n aansprakelijkheidsverzekering.