Bekende voice-over tips voor teksten schrijven

Een goede voice-over tekst maakt het verschil tussen vrijblijvende beelden en doeltreffende commercial. Maar hoe schrijf je nou echt goede Nederlandse voice-over teksten die in de hoofden van je doelgroep blijft hangen? Wij gingen op onderzoek uit in het land van stemacteurs.

Lekkere voice-over teksten

Ten eerste is het belangrijk om de volgende vraag te beantwoorden: wat neemt u het eerst onder handen: de video montage van de beelden of de professionele voice-over tekst? Wij zeggen: begin altijd met de voice-over. Want moet de voice over moet kunnen dansen op het ritme van de montage. Dan pas klinkt het echt lekker.

Voice-over schrijven

Een voice-over schrijven is eigenlijk vakwerk. Misschien zoek je misschien de gulden middenweg? Bezorg de tekstschrijver dan ruwe beelden alvorens hij aan de slag gaat. En stel de definitieve video montage uit tot na de opname van de voice-over. Schakel het reclamebureau direct bij de start alk in.

Voice-over tips

Dan onze kort en bondige voice-over tips. Ga altijd voor variatie. Korte en soms lange zinnen. Vragen stellen en deze uitroepen. Beschrijvende en overtuigende passages laten maken. Zo laat he de voice over spelen met ritme, intonatie en emotie want een kijker is snel afgeleid. Zo mist hij misschien uw belangrijkste zin en daarom moet een voice over vaak herhalen.

Meer is minder bij bekende voice-overs

Overvraag je kijker niet met een waterval van voice-over tekst. Las af en toe een stilte in je voice-over teksten in. Die brengen namelijk een prettige rust. Zoals witruimte in een tekst bijvoorbeeld. En ze geeft de kijker de tijd om uw woorden te verwerken waardoor je tekst veel beter werkt voor de meeste bekende voice overs, op voice-over Kim Kardashian na dan.