APK keuring doen in Eindhoven

Als je een auto in je bezit hebt, dan weet je dat je regelmatig een APK keuring moet uitvoeren. Heb je een compleet nieuwe auto gekocht bij de dealer met 0 kilometers op de teller?

Dan moet je de auto APK laten keuren na 4 jaar. Daarna moet je 2 keer na 2 jaar en daarna ieder jaar. Hoe ouder een auto wordt, hoe vaker je dus een keuring moet laten uitvoeren door een APK station in Eindhoven.

Veel garagebedrijven kunnen APK keuringen uitvoeren, toch is het wel even belangrijk om dit te controleren. Ga je echter naar een goed garagebedrijf, dan kun je er vanuit gaan dat je jouw auto daar ook kunt laten keuren voor de APK.

Wat is de APK eigenlijk?

De APK is een afkorting voor Algemene Periodieke Keuring. En dit beschrijft eigenlijk precies wat de keuring is. Het is een keuring vanuit het RDW, waarmee de auto op een aantal belangrijke punten wordt gecontroleerd. Het is daarbij vooral gericht op de veiligheid. Zo mogen je remmen bijvoorbeeld niet onder een bepaald aantal millimeter komen en moeten je banden voldoende profiel hebben. Dit heeft er allemaal mee te maken om de verkeersveiligheid in Nederland op een hoog niveau te houden. Daarnaast is het natuurlijk voor jezelf ook wel prettig om in een veilige auto rond te rijden.

Kosten voor de APK-keuring

Als je een auto voor de APK wilt laten keuren in Eindhoven, zijn er verschillende opties. Je kunt naar de garage gaan waar je auto altijd in het onderhoud is, dat is wat ons betreft de beste optie. Je hebt al een relatie met dit bedrijf en weet dat je een eerlijke keuring krijgt.

Als je auto namelijk wordt afgekeurd voor de APK dan moeten er bepaalde reparaties worden uitgevoerd aan de wagen. Je kunt deze uiteraard zelf gaan uitvoeren als je handig bent, maar de meeste consumenten kiezen ervoor om het keuringsstation dit uit te laten voeren.

Je kunt ook gaan vergelijken op prijs. Er zijn voldoende bedrijven die stunten met zeer lage prijzen voor de APK keuring. Je moet je altijd maar afvragen waar ze dan hun geld mee verdienen, want een bedrijf heeft natuurlijk de nodige kosten zoals de huur van een pand, het betalen van personeel en andere bedrijfskosten. Toch zal een bedrijf dat de kantjes ervan afloopt dit niet lang volhouden, want ook het RDW doet steekproefsgewijs controles om de keuringsstations goed te laten functioneren.

De beste optie voor het uitvoeren van een APK-keuring is wat ons betreft bij je eigen garage waar je al een zakelijke relatie mee hebt. De monteurs hebben ook inzicht in de uitgevoerde werkzaamheden in het verleden en kennen de auto dus beter.